Το Αιγαίο ως Πανεπιστήμιο

aegean_crete_logo.gif
Αν και τυπικά έχω πάψει να αποτελώ μέλος της πολυτεχνειακής κοινότητας εδώ και καιρό, προσπαθώ να παρακολουθώ τις διάφορες εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες. Άλλωστε δεν έχω αποκλείσει την εκδοχή να επιστρέψω κάποια στιγμή πίσω – στα θρανία ή στα εργαστήρια …

Έτσι, ήμουν έτοιμος να γκρινιάξω όταν δεν άκουγα να σχολιάζεται ή έστω να ανακοινώνεται κάτι σχετικό με την πρωτοβουλία ακαδημαϊκής συνεργασίας των Ανώτατων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων Κρήτης και Αιγαίου (που ονομάστηκε «Το Αιγαίο ως Πανεπιστήμιο») παρόλο που η σχετική εκδήλωση έγινε στα μέσα Δεκεμβρίου και στην – πολύ δραστήρια – ηλεκτρονική κοινότητα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου είχε αναρτηθεί η σχετική δημοσίευση από τα μέσα Ιανουαρίου. Το απέδωσα στην χρονική ιδιαιτερότητα της εξεταστικής περιόδου αλλά και στην έλλειψη μιας κεντρικής ηλεκτρονικής κοινότητας (σε αυτό το θέμα θα επανέλθω) των μελών της Πολυτεχνειακής Κοινότητας. Τουλάχιστον γινόταν αναφορά στην είδηση αυτή στο σημερινό 10ο τεύχος του περιοδικού «Επικαιρότητες» .

Όπως και να’χει η συνεργασία σε αυτό το επίπεδο έχει πολύ μεγάλη σημασία τη στιγμή, μάλιστα, που ακόμη και εντός Ιδρύματος υπάρχει πολύ συχνά άγνοια ενδιαφερόντων και ενασχόλησης ακόμη και σε επιστημονικά συγγενή εργαστήρια και ερευνητικές ομάδες. Βέβαια, αντίλογος, δεδομένης και της τρέχουσας κατάστασης των χρηματοδοτήσεων πάντα θα υπάρχει αλλά εγώ θέλω να κρατήσω δύο από τους βασικούς στόχους: την κινητικότητα φοιτητών και καθηγητών και το σχεδιασμό κοινών ερευνητικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Advertisements

2 thoughts on “Το Αιγαίο ως Πανεπιστήμιο

  1. Πολύ ενδιαφέρον και σημαντικό ακούγεται αυτή η πρωτοβουλία
    και καλά κάνεις και μας ενημερώνεις αγαπητέ Πέτρο.

    Όμως, ακούει κανείς εκεί στο Πολυτεχνείο Κρήτης;

    Στο πανεπιστήμιο Κρήτης άραγε τι γίνεται;

  2. Παράθεμα: Κατακερματισμός και ..στατικότητα (ή πού είναι το …my.tuc.gr?) « Λίγο από όλα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s