Νέα έκδοση του Hot Potatoes

hotpotatoes6

Το πακέτο εργαλείων Hot Potatoes περιλαμβάνει 6 ξεχωριστές εφαρμογές για τη δημιουργία διαφόρων τύπων διαδραστικών ασκήσεων όπως πολλαπλής επιλογής, σταυρόλεξα, αντιστοίχισης, συμπλήρωσης κενών κ.λπ. οι οποίες στη συνέχεια μπορούν να «δημοσιευτούν» στο web και να εκτελεστούν μέσα από το περιβάλλον ενός browser. Αν και δεν πρόκειται για δωρεάν (freeware) λογισμικό μπορεί κάποιος να το κατεβάσει δωρεάν για μη-κερδοσκοπική χρήση.

Ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά της πιο πρόσφατης έκδοσης (6.2.4.3)

 • Εξαγωγή της άσκησης σε ένα πακέτο .zip (που περιέχει τόσο τα html αρχεία με τον κώδικα javascript όσο και τα όποια αρχεία πολυμέσων) συμβατό με το πρότυπο SCORM 1.2 . Αυτό επιτρέπει την «εισαγωγή» του πακέτου ως έχει σε όποιο LMS σύστημα ακολουθεί το συγκεκριμένο πρότυπο (και είναι πολλά, ανάμεσά τους και το Moodle).
 • Αντίστοιχη λειτουργικότητα έχει και το εργαλείο Masher που επιτρέπει τη συνένωση μεμονωμένων ασκήσεων.
 • Advertisements

  One thought on “Νέα έκδοση του Hot Potatoes

  1. Επειδή το εργαλείο Masher (που δίνει τη δυνατότητα να συνδυαστεί μια σειρά από ασκήσεις που έχουν φτιαχτεί με τα υπόλοιπα εργαλεία) έχει κάποιους περιορισμούς (π.χ. στην ελέυθερη έκδοση δεν μπορεί να συνδυάσει πάνω από 3 ασκήσεις, δεν έχει τη δυνατότητα να διατηρεί τις «βαθμολογίες» των επιμέρους ασκήσεων κλπ) έχω φτιάξει -στα γρήγορα- έναν μικρό wrapper σε Javascript που βοηθά να λειτουργήσουν ως ένα μικρό τεστ (εκτός από την αυτοαξιολόγηση)…Όποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει…

  Σχολιάστε

  Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

  Λογότυπο WordPress.com

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Google+

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Twitter

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Facebook

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  w

  Σύνδεση με %s