Η ευθύνη στους bloggers

Να που η ψαλίδα αρχίζει να κλείνει έστω και αν αναφερόμαστε σε στρεβλώσεις – έστω κι αν πρόκειται για παιδικές ασθένειες. Ένα μήνα πριν, δημοσίευμα του Ελέυθερου Τύπου με τίτλο Κυνήγι μαγισσών στα blogs αναφερόταν σε περιπτώσεις συκοφάντισης στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ουτε καν ένα μήνα αργότερα ξεσπά αντίστοιχο θέμα και στην ελληνική blogόσφαιρα. Αυτό πάει να πει ταχύτητα ..σύγκλισης!

Από μια μεριά καλή η συγκεκριμένη συγκυρία ως αφορμή για να αναπτυχθεί κι άλλο η σχετική προβληματική ειδικά τώρα που με την αφορμή του σχετικού διαγωνισμού του Υπουργείου Παιδείας («Ξεblogαρε») η κουβέντα για τους τρόπους αλλά και τα όρια του περιεχομένου των blogs είχε αρχίσει να φτάνει και στις σχολικές αίθουσες.

Εγώ θα συμφωνήσω πάντως με την αυξημένη – αυτονόητη όπως τονίζει κι ο κ. Βαγγέλης Παπακωνσταντίνου της εταιρείας Δικηγόρων PKpartners – ευθύνη των ίδιων των χρηστών-bloggers αντί των παρόχων των σχετικών υπηρεσιών και υποδομών.

Παρεμπιπτόντως, στη σελίδα των δημοσιεύσεων της παραπάνω εταιρείας μπορεί να βρει κανείς άρθρα για πολλά ενδιαφέροντα νομικά θέματα που ανακύπτουν στον ευρύτερο χώρο της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s