Αναζήτηση δουλειάς vs αναζήτηση ..συντρόφου

Η έννοια της κοινωνικής δικτύωσης είναι αρκετά θολή οπότε η προσπάθεια να ομαδοποιηθούν οι σκοποί των διαφόρων ιστοτόπων/προϊόντων αυτού του τύπου είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

Πολύ μ’ άρεσε που η αναφορά στη σύγκριση της διαδικασίας αναζήτησης και εύρεσης εργασίας (job hunting and hiring) με αυτήν του εντοπισμού συντρόφου (dating) ενέπνευσε την απαρίθμηση και σύγκριση των διαφόρων ..φάσεων που αυτές περνάνε.
Όταν συγκρίνει κανείς τις συμπεριφορές (π.χ. της απιστίας, αναρρίχησης, κίνητρα, ανταγωνισμός, αποκλειστικότητα κλπ) – …κυνικές και μη – που παρατηρούνται και στις δύο αυτές σημαντικές εκφάνσεις της ζωής κάθε ανθρώπου καταλήγει στο συμπέρασμα ότι σίγουρα δεν είναι σαν να συγκρίνει …μήλα με πορτοκάλια όπως ίσως είναι η αρχική αίσθηση.

Αναρωτιέμαι πώς θα έδεναν με τις αναφερόμενες αναλογίες οι σημερινές προσπάθειες ενίσχυσης (επιδότησης, συμβουλευτικής, καθοδήγησης κλπ) της επιχειρηματικότητας και/ή της καινοτομίας. Αν και οι προσπάθειες αυτές βασικό στόχο έχουν τους φοιτητές/νέους (και άρα …ελεύθερους κατ’αναλογία) για να ορθοποδήσουν θα χρειαστούν και το «μπόλιασμα» από έμπειρους (και άρα μέχρι πρότινος «δεσμευμένους»). Λέτε τελικά να οδηγηθούμε σε μεγάλους αριθμούς …διαζυγίων στο τέλος και στην αγορά εργασίας;

ΥΓ. Η παραπάνω σύγκριση μου ‘φερε στο μυαλό μια – χιουμοριστική όσο και ενδιαφέρουσα – προσπάθεια παρουσίασης γνωστών patterns που συναντιούνται στο σχεδιασμό λογισμικού (design patterns) μέσα από το πεδίο των σχέσεων των δύο φύλων…Το αποτέλεσμα ήταν το βιβλίο Dating Design Patterns.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s