Υβριδική προσέγγιση στην online αποθήκευση

Η ιδέα της online αποθήκευσης στοιχείων συνεχίζει να ωριμάζει και να κερδίζει έδαφος χωρίς βέβαια να μπορεί ακόμη να εξαλείψει την ανάγκη για να έχουμε πρόσβαση στα έγγραφά και δεδομένα μας από παντού ακόμη κι όταν είμαστε «εκτός Δικτύου».

Κάτι που ενισχύει την ..υβριδική προσέγγιση που φαίνεται να είναι τελικά και η πιο βολική υπό πραγματικές συνθήκες είναι η νέα δυνατότητα της υπηρεσίας GoogleDocs για συγχρονισμό των εγγράφων ώστε αλλαγές που έχουν συμβεί τοπικά και όση ώρα δεν έχουμε σύνδεση να μεταφέρονται στην online εκδοχή των εγγράφων και, αντίστροφα, αλλαγές που έχουν γίνει όσο βρισκόμαστε μακριά από τον προσωπικό μας υπολογιστή/φυλλομετρητή (ή ίσως μελλοντικά και όταν δεν έχουμε μαζί μας τη φορητή λύση αποθήκευσης) να υιοθετούνται στην offline εκδοχή αυτόματα με την σύνδεση στην υπηρεσία.

Η δυνατότητα αυτή στηρίζεται στο Google Gears το λογισμικό που εγκαθίσταται ως επέκταση στον φυλλομετρητή και δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε εφαρμογές Παγκόσμιου Ιστού ακόμη κι όταν δεν υπάρχει δικτυακή σύνδεση. Αυτό επιτυγχάνεται διατηρώντας μια εικόνα των δεδομένων τοπικά (cache). Για όσους ενδιαφέρονται να δουν πώς θα μπορούσαν να φτιάξουν μια εφαρμογή που μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα από το αν υπάρχει διαδικτυακή σύνδεση ή όχι, υπάρχει μια αρκετά επεξηγηματική περιγραφή λύσης εδώ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s