Ένα «γεμάτο» Σάββατο…

…ήταν το προχτεσινό παρόλο που ξεκίνησε αργά (και πάλι καλά μετά το πάρτυ της προηγούμενης βραδιάς …ευτυχώς που τα ποτά ήταν καθαρά και επιπλέον φρόντισε ο Δημήτρης με το Γιατρό να καταναλώσουν τις μεγαλύτερες ποσότητες και να μη μας αφήσουν τους υπόλοιπους να φτάσουμε σε σημείο να υποφέρουμε 😉 ). Εξαιτίας αυτού δεν μπόρεσα να παραβρεθώ στο JHUG mini tech day αλλά και να καθυστερήσω να φτάσω στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, όπου (μαζί με άλλες αίθουσες στην Τεχνόπολη) διεξάγονται πολλές εκδηλώσεις και workshops στα πλαίσια της Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας των Νέων. Μπορεί να «έχασα» την Ιδρυτική Συνέλευση Συνεταιρισμού Πληροφορικών αλλά η συμμετοχή στη συζήτηση για τη Δικτύωση, την Κινητικότητα, την Εξωστρέφεια και την Καινοτομία μας αποζημίωσε με το παραπάνω.
img_2118

Ακούστηκαν πολύ σημαντικές απόψεις για τα κίνητρα για -υγιή- επιχειρηματικότητα, όπως η κοινωνικότητα και η αντίφαση της παρατηρούμενης σημερινής εσωστρέφειας των περισσότερων εγχειρημάτων, την ανάγκη για διάκριση των ρόλων ακόμη κι αν καλούνται να καλυφθούν από το ίδιο άτομο (τρίπτυχο μετοχικότητας, διοίκησης, (προσωπικής) εργασίας), το αλληλένδετο με την έννοια του ρίσκου αλλά και τη μοναξιά του καπετάνιου με την οποία έρχονται πολλές φορές αντιμέτωποι οι νέοι επιχειρηματίες («Τζάμπα Μάγκες – Τζάμπα Μπίσνες»).

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε (με την έννοια της πλήρωσης) με την καταπληκτική, πρωτοποριακά αυτοσχεδιαστική (δεν βρίσκω άλλα λόγια 😉 συνδρομή της ομάδας Θεραπευτικού Θεάτρου Playback Ψ.

Οι Playback Ψ επί ..σκηνής

Οι Playback Ψ επί ..σκηνής

Η βραδιά αργότερα συνεχίστηκε με την παρακολούθηση μιας θεατρικής παράστασης (Τρεις Κουζίνες) σε μια «συμβατική» εκδοχή αίθουσας και πλατείας (όχι όμως και σκηνικών!) αλλά, κατά τη γνώμη μου, αντισυμβατική προσέγγιση στην ανάδειξη της μοναξιάς και της αποξένωσης.

Στο θΎ?τρο ΗΒΗ ...

Στο θέατρο ΗΒΗ ...

Έφτανε λες ή χρειαζόταν και ..συνέχεια σε κάποιο από τα μπαράκια της περιοχής του Ψυρρή;;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s