Ποίηση και ..διαφήμιση – Όλα δικαιολογούνται με 38.5 πυρετό …

pyretos Χτες το βράδυ (αν και η βραδιά ήταν πανσέληνος και όπως μου μεταφέρθηκε ήταν και πολύ γλυκιά) με κράτησε μέσα μια ίωση (?) και ο ανεβασμένος πυρετός. Απόλαυσα έτσι το αφιέρωμα στην Ημέρα της Ποίησης από την εκπομπή «Στα Άκρα» με καλεσμένο τον Τίτο Πατρίκιο. Ήταν τόσο το περιεχόμενο όσων έλεγε αλλά και το αργό αλλά με αυτοπεποίθηση ύφος της αφήγησής του που με ..καθήλωσε μπροστά στην τηλεόραση για όλη τη διάρκεια της εκπομπής. Από όσα κατάλαβα τελικά η ερώτηση «τι θέλει να πει ο ποιητής;» μάλλον δεν έχει νόημα …

Σε μια ερώτηση σχετικά με τον ορισμό της ποίησης μου άρεσε η απάντησή του ότι έχει δώσει και αναθεωρήσει/εμπλουτίσει πάρα πολλές φορές τους ορισμούς του. Κάθε ορισμός είναι απλά ένα σκαλοπάτι για να προχωρήσει ο δρόμος, δεν είναι ποτέ το τέλος της σκάλας.

Δεν ξέρω αλλά μου θύμησε μια από τις ειλικρινείς και έξυπνες / διαφορετικές διαφημίσεις που έχουν βγει στον «αέρα» τον τελευταίο καιρό: εκείνη του υβριδικού Toyota Prius όπου μέσα από μια ιστορική αναδρομή «παραδέχονται» ότι το τελευταίο μοντέλο ήταν απλά το τελειότερο μέχρι να έρθει το νέο ….

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s