Παρουσία, Διαθεσιμότητα και Επικοινωνία Πραγματικού Χρόνου

Τελικά οι συναντήσεις του OpenCofee έχουν πολλά θετικά…Πέρα από την ενημέρωση για νέες προσπάθειες μέσα από τις παρουσιάσεις και τις νέες γνωριμίες με άτομα και τάσεις είναι και ένα καλό κίνητρο για ραντεβού και συνάντηση στις δύσκολες συνθήκες «συνεύρεσης» (μην παρεξηγηθώ,ε;) της Αθήνας…

Η τελευταία εκδήλωση ήταν μια καλή αφορμή να τα πούμε από κοντά με το Γιάννη (της K2Dynamics), φίλο και παλιό συμφοιτητή, και να ανταλλάξουμε απόψεις για τη …μάχη χαρακωμάτων (όχι δεν αναφέρομαι στα …μπάχαλα των ημερών) στο χώρο των υποδομών και των εφαρμογών με απαιτήσεις επικοινωνίας πραγματικού χρόνου (RAI – Realtime Application Infrastructure) ανάμεσα στα –σημειωτέον ανοικτά– πρότυπα SIP (και οι επεκτάσεις τύπου SIMPLE) και XMPP.
O Γιάννης έχει ασχοληθεί πάρα πολύ με το θέμα ενώ στο XMPP στηρίζεται και η υπηρεσία ζωντανής υποστήριξης PresenceSpace που εδώ και λίγο καιρό έχουν λανσάρει. Ελπίζω να δοθεί η ευκαιρία να την παρουσιάσει σύντομα σε επόμενη συνάντηση του OpenCoffee μπας και ξεφύγει η θεματολογία των παρουσιάσεων από τον αμιγώς web 2.0 και social oriented χαρακτήρα που έχουν αυτή τη στιγμή.

Βέβαια, η κουβέντα είναι μεγάλη μιας και είναι σε εξέλιξη ακόμη η προσπάθεια ενδυνάμωσης αυτών καθ’αυτών των πρωτοκόλλων (π.χ. θέματα ασφάλειας) αλλά και εύρεσης τρόπων για διαλειτουργικότητα (interoperability). Μάλιστα το συγκεκριμένο θέμα ήταν από τα βασικά στην τελευταία συνάντηση του IETF. Περισσότερα από τα …παρασκήνια εδώ και εδώ όπου ο Dan York (από τον κόσμο του SIP) συζητά με τον Peter St. Andre από τους πρωτεργάτες της XMPP (πρώην Jabber και νυν μέρος της Cisco) κοινότητας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s