Γρήγορη φιλοξενία σε Java application server και διασύνδεση με MySQL

Αν ψάχνετε για μια πλατφόρμα φιλοξενίας (είτε κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης είτε για deployment οταν ξεπεράσει το beta στάδιο) χρησιμοποιώντας τις υποδομές και τις δυνατότητες scaling του Amazon EC2) για τις δυναμικές (ναι! με διασύνδεση με βάση MySQL) web εφαρμογών που φτιάχνετε σε Java (με πλήρη υποστήριξη MVC, RIA, J2EE κλπ κλπ), χωρίς να χρειαστεί να μπλέκετε με τη διαχείριση instances στο EC2, τότε η λύση λέγεται Stax .

stax1

Η υπηρεσία φιλοξενίας «συνοδεύεται» και από (command-line) εργαλεία off-line ανάπτυξης, testing (με εύκολη διασύνδεση με δημοφιλή IDE π.χ. Eclipse), packaging και deployment.

Αν και σε beta στάδιο ακόμη, εγώ τη χρησιμοποιώ απροβλημάτιστα εδώ και λίγο καιρό για να φιλοξενώ κάποιες δοκιμαστικές εφαρμογές που «σερβίρουν» vxml, ccxml κλπ. στην πλατφόρμα της Voxeo.

Οι εναλλακτικές για (εξωτερικό και όχι τοπικά στο desktop) server side scripting για την ώρα είναι σχετικά περιορισμένες μιας και η desktop πλατφόρμα ανάπτυξης της Voxeo, το Prophecy, συνοδεύεται από PHP server ενώ η δημοφιλής εναλλακτική της φιλοξενίας στον AppServer της Google χρησιμοποιεί python…

Αν πάλι επιμένετε σε EC2 τότε δοκιμάστε το σχετικό, γρήγορης εκκίνησης Java ΑΜΙ.

UPDATE 2009-04-10: Ο ανταγωνισμός αναμένεται να είναι ..μεγάλος για την Stax μιας και το App Engine της Google ανακοίνωσε χτες την υποστήριξη Java (από .jsp μέχρι GWT και AJAX). Περισσότερα και εδώ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s