Εμπειρία το JBoss Experience 2009

Μάλλον έχω μια ..έφεση στα online events (μιας και η διαμονή μέχρι πολύ πρόσφατα στα Χανιά και οι συνθήκες δουλειάς άφησαν ένα …μικρο-απωθημένο ως προς τη …ζωντανή παρακολούθηση συνεδρίων, συναντήσεων κλπ). Δυστυχώς δεν μπορώ να συγκρίνω -μιας και δεν έχω τη σχετική μεγάλη εμπειρία- με την αντίστοιχη δια ζώσης εμπειρία αλλά γενικά μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος μιας και τελικά η απόσταση δεν αποτελεί εμπόδιο για τη συναναστροφή. Τείνω να πιστεύω, μάλιστα, ότι ισχύει το αντίθετο ειδικά όταν μπορείς να εντοπίσεις σχετικά εύκολα και γρήγορα το υπόβαθρο και τους ρόλους (π.χ. στην υποδοχή, στις παρουσιάσεις κλπ) του συνομιλητή και δεν αρκείσαι στο ταμπελάκι που μπορεί να φοράει ή τις ..διασυνδέσεις/συστάσεις των άλλων μελών της παρέας (αν αυτή υπάρχει μπορεί να λειτουργήσει και περιοριστικά).

Η διαφορά στην ώρα βοήθησε ιδιαίτερα στην παρακολούθηση (έστω και με κάποια διαλείμματα – άλλο καλό κι αυτό) του χτεσινού event JBoss Experience 2009 από την JBoss. Ελάχιστα τα τεχνικά προβλήματα, κυρίως ως προς τη λειτουργία και τη λειτουργικότητα του chat client κατά τη διαχείριση ιστορικού και sessions ενώ στα θετικά ότι μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση στο σχετικό υλικό ακόμα και ..ασύγχρονα (replays και pdf, mp3 από τις παρουσιάσεις).

jboss_virtexper1

Τα θέματα ήταν αρκετά ενδιαφέροντα (αν και κάπως ασαφώς κατηγοριοποιημένα κατά την άποψή μου) σε σημείο να είσαι σε μεγάλο δίλημμα για το τί θα παρακολουθήσεις. Η έμφαση δόθηκε στη ναυαρχίδα της JBoss, τον application server και τις ..συνοδευτικές τεχνολογίες (middleware, SOA) αλλά και στις προτάσεις για virtualization και cloud computing. Από την άλλη, ελάχιστα ακούστηκαν για τα πλάνα της JBoss στο χώρο των τηλεπικοινωνιακών «υποδομών» και τη σύγκλιση (βλ. telco 2.0, SDP ή/και Mobicents) ή τουλάχιστον εγώ δεν παραβρέθηκα σε σχετικές παρουσιάσεις.

Για τελευταίο αφήνω την -πολύ μικρή σε σχέση με το αναμενόμενο- συμμετοχή Ελλήνων στο συγκεκριμένο event. Ανάμεσά τους ο ..πανταχού παρών Δημήτρης Ανδρεάδης από τη μεριά της JBoss αλλά και ο Χρήστος ο Βασιλάκης από το R&D της Forthnet…

jboss_virtexper2

Η …σκυτάλη τώρα (ως προς τον κόσμο της Java τουλάχιστον) στο ερχόμενο JHUG Tech Day

Advertisements

One thought on “Εμπειρία το JBoss Experience 2009

  1. Παράθεμα: Συνέδριο Δημιουργών ΕΛ/ΛΑΚ 2009 « Λίγο από όλα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s