Όχι μπάρμαν, μπάτμαν!

Ανάμεσα στα μπόλικα έξυπνα σποτάκια (της Tribe) στα πλαίσια των εορτασμών για τα 20 χρόνια Mega, ένα μου κίνησε την προσοχή μιας και μου θύμισε ένα θέμα που συχνά συναντούσαμε στις εφαρμογές με αναγνώριση ομιλίας:

Όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς (προς το τέλος του βίντεο, αφήστε το να παίξει), ο Δημήτρης Κουρούμπαλης καλείται να απαντήσει στην ερώτηση: «Τι θα ήθελες να ήσουν;»
Η ενθουσιώδης του απάντηση «ο μπάτμαν» …παρερμηνεύεται σε «ο μπάρμαν» με αποτέλεσμα να μπει σε μια διαδικασία αλλαγής της επιθυμίας του (τουλάχιστον του ..επιτρέπεται από το «τζίνι») που όμως κι αυτή δημιουργεί επιπλοκές αφού η φράση του «όχι μπάρμαν, μπάτμαν» λαμβάνεται ως «(όχι), μπάρμαν μπάτμαν»!
Το αποτέλεσμα είναι εναγωνίως να ..παρακαλάει στο τέλος: «όχι μπάρμαν μπάτμαν, μπάτμαν σκέτο!» …

Το σποτάκι δεν συνεχίζει αλλά σίγουρα αν το «τζίνι» είχε υλοποιηθεί σαν μια εφαρμογή αναγνώρισης ομιλίας περιορισμένης γραμματικής (όπως υλοποιείται η συντριπτική πλειοψηφία των εφαρμογών αυτού του τύπου σήμερα για πρόσβαση μέσω τηλεφώνου), τότε δεν είναι δύσκολο να μαντέψουμε την απάντησή του: «Συγγνώμη, αλλά δεν σας κατάλαβα»… Χαχα! 🙂

Νομίζω είναι ένα καλό παράδειγμα για το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το κομμάτι της διαχείρισης διαλόγου στην «ανάκαμψη» όταν το αποτέλεσμα της διαδικασίας αναγνώρισης ομιλίας δεν είναι το επιθυμητό.

Τα παραπάνω μου θύμισαν και μια ..κλασική σκηνή με αναφορά στις -επιστημονικής φαντασίας για την εποχή- δυνατότητες της τεχνολογίας αναγνώρισης ομιλίας. Ρε Βαγγέληη!!

Βεβαίως, παρόλο που πλέον έχει λυθεί το κομμάτι του συγκεκριμένου προβλήματος που αφορά στην αναγνώριση ομιλίας, απέχουμε ακόμη πολύ σήμερα τόσο ως προς την διαρκή παρουσία της τεχνολογίας αυτής στο σπίτι αλλά και ως προς το κομμάτι του ..αυτοματισμού της λύσης (π.χ. στο αντίστοιχο πρόβλημα -του ανοίγματος της πόρτας- από την οπτική της ρομποτικής ακόμη το ..ψάχνουμε).

Advertisements

One thought on “Όχι μπάρμαν, μπάτμαν!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s