Ανάγκη για «εμπλουτισμό» του data tag στο πρότυπο VoiceXML

Καθώς το πρότυπο VoiceXML 3.0 είναι υπό διαμόρφωση και η μετάβαση από την έκδοση 2.1 έχει αρχίσει ήδη να υλοποιείται σε πολλές πλατφόρμες, είναι ευκαιρία να γίνουν κάποιες προτάσεις προς υιοθέτηση για τη διευκόλυνση των προγραμματιστών.

Προσωπικά, πρόσφατα (για τις ανάγκες της «φωνητικής» εκδοχής της εφαρμογής e-Αποδείξεις) παρατήρησα ότι η -σωστή βάσει της έκδοσης 2.1 του προτύπου- συμπεριφορά της πλατφόρμας της Voxeo (αναφέρομαι στον voicebrowser πίσω από το evolution και όχι στο prophecy) κατά την αίτηση ενός data element ήταν η διακοπή λειτουργίας με ανακήρυξη σφάλματος. Κι αυτό γιατι η εφαρμογή επέστρεφε μόνο JSON απαντήσεις.
Η μόνη λύση ήταν να υποστηριχθεί η επιστροφή απαντήσεων σε xml φορμά μέσω μιας προαιρετικής παραμέτρου (&format=xml) κατά την κλήση. Βέβαια, ιδανικά, όλες οι REST-based εφαρμογές, παρόλο που η τάση είναι σαφώς υπέρ του JSON, θα έπρεπε να υποστηρίζουν, τόσο από πλευράς υλοποίησης όσο και από πλευράς τεκμηρίωσης, και τους δύο τρόπους και να αφήνουν την επιλογή χρήσης στον εκάστοτε προγραμματιστή-χρήστη των αντίστοιχων web API.

UPDATE 2010-09-04: Η παραπάνω επισήμανση είναι μέρος μιας (τη 5ης) από τις ..πολλές που πλέον έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν οι ενδιαφερόμενοι, όπως ο Dominique Boucher στο blog της Nu Echo. Ο αριθμός των drafts της έκδοσης 3.0 του προτύπου έχει φτάσει πλέον στο 31 και κάτι πάει να γίνει με την «υποστήριξη» JSON…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s