Ολοκληρώθηκε το Πληροφορική ΙΙ στην Παλλήνη

Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκαν οι 50 ώρες του τμήματος Πληροφορική ΙΙ: Βασικές έννοιες ΗΥ στη σημερινή Κοινωνία της Πληροφορίας, όπου έγινε μια προσπάθεια εξοικείωσης με τη χρήση του υπολογιστή τόσο ως αυτόνομης μονάδας (οργάνωση φακέλων/εγγράφων, συγγραφή κειμένων κλπ) όσο και ως κομματιού του Διαδικτύου (αναζήτηση και αξιοποίηση πληροφοριών, ανταλλαγή μηνυμάτων ηλ. ταχυδρομείου κλπ).
Στα τελευταία μαθήματα ανατέθηκαν συνθετικές εργασίες, οι οποίες μάλιστα εστάλησαν σε εμένα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενώ αναρτήθηκαν και σε χώρο online αποθήκευσης ώστε να είναι προσβάσιμες από όλους.

Παρά το μεγάλο όγκο πληροφοριών, θέλω να πιστεύω ότι υπήρξε μια σχετικά καλή ισορροπία μεταξύ θεωρίας και πρακτικής εφαρμογής αλλά και ενίσχυση της διάθεσης πειραματισμού από όσους είχαν περισσότερο χρόνο και διάθεση.

Η συμμετοχή κρατήθηκε σε υψηλά επίπεδα, σε αρκετά καλό κλίμα συνεργασίας, αλληλοβοήθειας αλλά και προσφοράς ώστε το μάθημα να γίνεται χωρίς προβλήματα (δεν τον ξεχνώ το μαρκαδόρο κ. Σταύρο 🙂 ).
Μετά το τελευταίο μάθημα ακολούθησε, μάλιστα, έξοδος για μπυρίτσα σε παρακείμενο στο φιλόξενο χώρο του εργαστηρίου/λυκείου χώρο.Θα τους προωθήσω αυτήν εδώ την αναρτησούλα και ελπίζω ότι παρά τη δική μου καθυστέρηση και τις διακοπές που ήδη έχουν ξεκινήσει θα …ξεκλέψουν λίγο χρόνο να τη διαβάσουν αλλά και το ..θάρρος (μιας και δεν κάναμε κάποια σχετική πρακτική εξάσκηση) να γράψουν κάποιο σχόλιο στην παρακάτω μικρή φόρμα ώστε να το δουν όλοι και να ξεφύγουμε από την -πολύ τυπική- δική μου περιγραφή.

Περιμένω,ε; . (Αν έχετε απορίες, δεκτές και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου!)

ΥΓ. Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον κ. Φώτη Φώτου (http://www.fotou.gr) που οχι μόνο τράβηξε τις παραπάνω φωτογραφίες στο εργαστήριο αλλά μας τις μοίρασε στον καθένα μας και τυπωμένες (!)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s