Πιστοποίηση εκπαιδευτικής αξιοποίησης GoogleApps

Σε ένα αρκετά ενδιαφέρον άρθρο προτείνεται η υιοθέτηση της προσέγγισης που ακολουθείται (ή τουλάχιστον ακολουθούνταν μέχρι πολύ πρόσφατα) στο νηπιαγωγείο και σε άλλες φάσεις της εκπαίδευσης/μάθησης. Ανάμεσα στα βασικά συστατικά της προσέγγισης αυτής είναι:

 • παροχή ερεθισμάτων και βασικών συστατικών/εργαλείων
 • διαρκής μάθηση
 • δημιουργικότητα
 • ενασχόληση με τα δημιουργήματα
 • διαμοιρασμός δημιουργημάτων και ιδεών
 • ενίσχυση συνεργασίας για βελτίωση και περαιτέρω δημιουργία
 • .

  Ένας από τους λόγους που η παραπάνω προσέγγιση σταδιακά ..εγκαταλείπεται έχει να κάνει με την έλλειψη πιο ..προχωρημένων ερεθισμάτων αλλά και εργαλείων συνεργασίας και διαμοιρασμού.
  Ίσως στο τελευταίο να μπορεί να βοηθήσει η αξιοποίηση της σουίτας εργαλείων Google Apps τόσο κατά τη διάρκεια του μαθήματος όσο και στη γενικότερη οργάνωση της μαθησιακής διαδικασίας.

  Μάλιστα, σχετικό υλικό για την υποβοήθηση των εκπαιδευτικών για την καλύτερη αξιοποίηση των εργαλείων αυτών έχει ήδη ανανεωθεί και αναρτηθεί ενώ δεν λείπουν και τα σχετικά σεμινάρια πιστοποίησης (στο εξωτερικό). (Α, και εξυπακούεται μη επιδοτούμενη 😉 …)

  UPDATE 2011-01-05:
  Σε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος, η Google πρόσθεσε ένα νέο χαρακτηριστικό που επιτρέπει την χρήση του e-mail μόνο εντός του συγκεκριμένου οργανισμού. Αυτό σημαίνει πως οι χρήστες θα μπορούν να δεχτούν και να στείλουν μηνύματα μόνο από και προς συγκεκριμένες ομάδες χρηστών.

  Το χαρακτηριστικό αυτό αποτέλεσε δημοφιλές αίτημα από την πλευρά των σχολείων, αφού προσθέτει μια επιπλέον δικλείδα ασφαλείας ώστε να προστατευτούν οι μαθητές από ανεπιθύμητα e-mails που προέρχονται εκτός της σχολικής κοινότητας. Εκτιμάται μάλιστα ότι θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο και σε επιχειρήσεις, για αντίστοιχους λόγους.

  Η νέα λειτουργία θα διατεθεί σταδιακά μέσα στις επόμενες μέρες στα πακέτα Business, Education και Government του Google Apps και οι διαχειριστές θα μπορούν να πραγματοποιούν τις ρυθμίσεις μέσα από την περιοχή “Advanced Tools” του πίνακα ελέγχου.

  Advertisements

  Σχολιάστε

  Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

  Λογότυπο WordPress.com

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Google+

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Twitter

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Facebook

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  w

  Σύνδεση με %s