Απόσπαση στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπ. Παιδείας

Στην πρόσκληση αποσπάσεων για το σχολ. έτος 2012-2013 αποφάσισα να κάνω αίτηση για την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας (εξάλλου στη σχετική -έντυπη ακόμη- αίτηση δεν υπήρχε η επιλογή διάθεσης στον ΕΟΠΠΕΠ παρά μόνο «νέας» απόσπασης), ώστε να μπορώ να σχηματίσω μια πιο άμεση εικόνα για τη λειτουργία της.

Άλλωστε, είχε προηγηθεί ανοικτή πρόσκληση (πολύ θετική κίνηση, κατά την άποψή μου, για όσους δεν είχαν κάποια εικόνα) στη λίστα των εκπαιδευτικών πληροφορικής που γνωστοποιούσε σχετικές ανάγκες αλλά και κάποια στοιχεία των υποδομών:

Από: Λίστα Καθηγητών Πληροφορικής <pe19-20@sch.gr>
Ημερομηνία: 28 Ιουνίου 2012 – 1:50 μ.μ.
Θέμα: [pe19-20] ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ 19 – 20 ΣΤΗ Κ.Υ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Προς: pe19-20@sch.gr
Κοιν: plinet@sch.gr

Η Διεύθυνση Λειτουργικών Υποδομών και Νέων Τεχνολογιών της Κ.Υ. του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Πρώην Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων) προτίθεται να αποσπάσει για τις ανάγκες της Κ.Υ. που βρίσκεται στο Μαρούσι (Α. Παπανδρέου 37) από το Σεπτέμβριο του 2012, εκπαιδευτικούς ΠΕ19 και ΠΕ 20 με τα κάτωθι περιγραφόμενα προσόντα.

A.            2 (Δύο) ειδικοί σε κατασκευή ,εγκατάσταση και διαχείριση Web Applications ( π.χ WordPress, Joomla, limesurvey κ.λ.π) ανοιχτού λογισμικού με τεχνολογίες php, mysql, apache. Απαιτείται προϋπηρεσία τουλάχιστον  ενός χρόνου.

B.            2 (Δύο) ειδικοί στην εγκατάσταση και διαχείριση Linux συστημάτων με εμπειρία τουλάχιστον ενός χρόνου σε λειτουργικά συστήματα Debian και Centos:  Διαχείριση  web server με nginx, apache, mysql, διαχείριση DNS server με BIND 9, διαχείριση mailserver με postfix και διαχείριση  proxy server με squid 3. Γνώση τεχνολογιών virtualization με XEN. Απαιτείται προϋπηρεσία τουλάχιστον  ενός χρόνου.

C.            2 (Δύο) ειδικοί με εμπειρία τουλάχιστον ενός χρόνου σε τεχνολογίες της Microsoft. Διαχείριση Web server (IIS) και Database Server (Ms  Sql Server). Απαραίτητες οι γνώσεις asp και .NET.

D.            2 (Δύο) ειδικοί στην διαχείριση δικτύων. Απαιτείται εμπειρία τουλάχιστον 2  (Δύο) χρόνων.

E.            1 (Ένας) ειδικός σε θέματα ασφάλειας  δικτύων και λειτουργικών συστημάτων (Security expert) που θα ασκεί καθημερινές διαδικασίες ελέγχου της ασφάλειας. Απαιτείτε (σσ. -αι, sic) εμπειρία τουλάχιστον ενός χρόνου στο παραπάνω αντικείμενο.

Όσοι ενδιαφέρονται παρακαλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους ως και 15 Ιουλίου επισυνάπτοντας το βιογραφικό τους στο e-mail (…)

Η «προσγείωση» ήρθε όταν την πρώτη κιόλας μέρα των τοποθετήσεων των αποσπασμένων εκπαιδευτικών συνειδητοποιήσαμε ότι:

    • είχε γίνει κάποιο μπέρδεμα και δεν είχε προβλεφθεί τοποθέτηση για όσους τοποθετούνταν για πρώτη φορά στην ΚΥ αλλά εμφανίζονταν ως επαναποσπασθέντες  (δλδ βρίσκονταν πριν αποσπασμένοι στην ΚΥ αλλά χωρίς φυσική παρουσία εκεί αφού ήταν με διάθεση σε άλλους οργανισμούς, όπως στη δική μας περίπτωση στον ΕΟΠΠΕΠ)
    • δεν είχε ληφθεί υπόψη η απάντηση/εκδήλωση ενδιαφέροντος στην παραπάνω πρόσκληση, παρόλο που είχε υπάρξει σχετική τηλεφωνική επικοινωνία επιβεβαίωσης του ενδιαφέροντος από τη μεριά μου
    • δεν επρόκειτο για κοινή πολιτική στελέχωσης μεταξύ των «δύο διευθύνσεων Πληροφορικής»
    • το φαινόμενο του «πληροφορικού της μονάδας» καλά κρατούσε, αφού οι διάφορες μονάδες ήθελαν όλες τον ..πληροφορικό τους

Τέλος καλό όλα καλά (;), αφού η τελική τοποθέτηση στη Διεύθυνση Λειτουργικής Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων (εδώ το πλήρες οργανόγραμμα) και στην ομάδα υποστήριξης του ΟΠΣΥΔ σαφώς δεν ήταν (εκ πρώτης όψεως) μακριά από τα ενδιαφέροντά μου.

Advertisements

2 thoughts on “Απόσπαση στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπ. Παιδείας

  1. Παράθεμα: Πληροφορική υποστήριξη και ΚΥ Υπουργείου Παιδείας | @pgaval

  2. Παράθεμα: Νέοι οργανισμοί Υπουργείων | @pgaval

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s